logo Agentia Nationala Antidrog - imagine text evenimente de informare pentru regiunea Muntenia

Agentia Nationala Antidrog va organiza, pe 23 si 24 iunie 2015, in cadrul Camerei de Comert si Industrie Prahova, o serie de evenimente de informare cu privire la oportunitatile de angajare a persoanelor vulnerabile din zona Muntenia. Evenimentele sunt organizate in cadrul proiectului Egalitate pe piata muncii! – Proiect pilot pentru sprijinirea persoanelor vulnerabile” si au ca obiectiv informarea participantilor despre cursurile de calificare disponibile in cadrul proiectului si despre modalitatile de sprijin pentru angajare pentru acestia. Sunt asteptati angajatori, reprezentanti ai unitatilor protejate, factori de decizie locali precum si beneficiari ai proiectului. 

Evenimentele isi propun sa reuneasca factori de decizie in procesul de angajare, reprezentanti ai institutiilor publice relevante in domeniu si persoane din grupurile vulnerabile vizate in proiect: persoane de etnie roma, persoane cu dizabilitati, persoane foste dependente de substante interzise sau tineri de peste 18 ani care au parasit sistemul de protectie a copilului, in scopul facilitarii reintegrarii acestora pe piata muncii.

Marti, 23 iunie 2015, ora 10.00, va avea loc la sediul Camerei de Comert si Industrie Prahova un seminar interactiv moderat de actrita Romina Boldasu. Cu ajutorul tehnicilor teatrale, moderatorul va evidentia principalele probleme cu care se confrunta persoanele vulnerabile la angajare. La eveniment sunt invitati angajatori si reprezentanti ai institutiilor publice cu atributii in consilierea si angajarea persoanelor din grupurile vulnerabile.

Miercuri, 24 iunie 2015, ora 10.00, la sediul Camerei de Comert si Industrie Prahova, va fi organizat cel de-al doilea eveniment de informare, respectiv o masa rotunda pentru promovarea principiilor de egalitate de sanse in rândul angajatorilor si ONG din regiunea Muntenia. La eveniment au confirmat participarea reprezentanti ai DGASPC Prahova si angajatori.

 

DESPRE PROIECT: Proiectul isi propune sa incurajeze angajatorii din diverse domenii de activitate, sa integreze in echipele profesionale persoane apartinând grupurilor de etnie roma, celor cu dizabilitati si persoanelor dependente de droguri. Pentru atingerea acestui obiectiv, proiectul vizeaza calificarea unui numar de 700 persoane din categoriile vulnerabile. Beneficiarul proiectului este Agentia Nationala Antidrog, in parteneriat cu : Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului sector 1, Bucuresti (DGASPC S1), Romani Criss – Centrul Romilor pentru Interventie Sociala si Studii, Fundatia de Sprijin Comunitar, Asociatia TRANSCENA, Arhiepiscopia Tomisului, Agentia Nationala pentru Romi, LOOP Operations si Faxmedia Consulting.

DistribuieShare on LinkedInShare on Google+Share on Facebook